24/7 Kontakt centar +382 67 660 832

Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja internet servisa WWW.SPRINTRAVEL.ME

Podaci o pružaocu usluga:

Pružalac usluga je Sprint Group doo/Sprint Travel (u daljem tekstu ST) sa sljedećim podacima:

Adresa: Kruševac bb
PIB: 03220095
Matični broj: 50855214
Telefon: +382 67 709 689
Elektronska pošta: info@sprintravel.me

Ugovor u elektronskom obliku

Sprint Travel pruža uslugu rezervacije tura, a ture se mogu rezervisati preko internet servisa https://sprintravel.me/. U skladu sa tim, Ugovor o pružanju usluga ST-a zaključuje se isključivo elektronskim putem između ST-a i korisnika usluga, kada se usluga rezerviše preko ovog internet servisa. Ugovor se smatra zaključenim trenutkom potvrde rezervacije ture od strane ST-a za koju je korisnik prethodno poslao zahtev. Sama procedura rezervacije ture i uslova realizacije opisana je niže u dijelu Opšti uslovi poslovanja.

Slanjem zahtjeva za realizaciju ture korisnik je izrazio saglasnost sa Uslovima korišćenja i potvrdio da je pročitao Pravilnik o zaštiti podataka o ličnosti.

Ugovorne odredbe

Korisnik usluga u smislu ovih Uslova korišćenja je posjetilac internet servisa https://sprintravel.me/. Korisnik može biti svako fizičko ili pravno lice koje uslugu koristi za svoje potrebe, a ne u komercijalne svrhe. Za korišćenje usluga ST-a nije potrebna registracija, te u tom smislu registracija korisnika nije preduslov korišćenja usluge.
Predmet usluge je izabrana tura koja se nalazi na internet stranici https://sprintravel.me/. Korisnik može izabrati više tura i svaka će biti predmet posebnog Ugovora o pružanju usluga, odnosno posebne rezervacije.
Prikazane cijene su date u eurima i plaćanje se vrši u eurima.

Opšti uslovi poslovanja

Ture se izvode putničkim vozilom, mini vanom ili kombijem u zavisnosti od broja osoba. Rezervacija željene ture vrši se popunjavanjem formulara na internet strani https://sprintravel.me/. Slanjem popunjenog formulara korisnik je poslao zahtev za rezervaciju ture i izvršio plaćanje u cjelosti. Nakon prijema popunjenog formulara i uplate ST će poslati potvrdu rezervacije. Trenutkom slanja potvrde rezervacije smatra se da je Ugovor o pružanju usluge zaključen.
Prilikom prijema potvrde rezervacije obavezni ste da potvrdu detaljno pročitate i proverite upisane podatke, u slučaju greške odmah obavijestite ST o uočenoj nepravilnosti kako bi bila blagovremeno ispravljena.
Kod rezervacije dvodnevnih ili višednevnih tura, molimo Vas da prilikom popunjavanja formulara dostavite informacije vezane za vaše zahtjeve u pogledu smještaja, hrane, dijetetskih potreba ili bilo kojih drugih potreba koje su bitne za vaš nesmetan boravak. Mi ćemo vaš zahtjev proslijediti ugostitelju kod koga je smeštaj organizovan, ali ne možemo da garantujemo da će svaki zahjtev biti ispunjen, jer ST nije odgovoran za uslugu smještaja, već samo posreduje između ugostitelja i korisnika, ali ćemo dati naš maksimum da svaki ostvarivi zahtjev bude ispunjen.
Putno osiguranje nije obavezno, ali ST preporučuje korisnicima da ga pribave jer ST nije odgovoran za bilo kakve povrede ili nezgode koje se mogu desiti tokom rezervacije ture.

PROMJENE I OTKAZIVANJA OD STRANE KLIJENATA

Klijent ima pravo promjene potvrđene rezervacije samo u slučaju prihvatanja promjene od strane pružaoca usluga. Promjene mogu uključivati: promjenu datuma dolaska i odlaska, broja osoba, njihove starosti ili druge vrste dodatnih usluga. Zahtjev za promjenu rezervacije mora biti dostavljen u pisanoj formi (putem elektronske pošte ili faksa). Zahtjevi za izmjene i dopune podložni su promjenama dostupnosti i cijena. Za kasne dolaske i nepojavljivanje klijenata nije omogućen povrat novca. Ovo se odnosi na svakog klijenta koji se ne pojavi ili se pojavi nakon početka ture. Za otkazivanja primljena duže od 24h prije početka ture omogućen je povrat novca u potpunosti. Za otkazivanja primljena manje od 24h prije početka ture nije omogućen povrat novca.

OBAVEZE AGENCIJE

Sprint Travel je odgovoran za izvršenje usluga i izbor pružalaca usluga i mora se brinuti o pravima i interesa klijenata u skladu sa dobrom praksom u turizmu. ST je odgovoran da obezbijedi klijentu sve usluge koje je klijent rezervisao i stoga je odgovoran u slučaju nemogućnosti ili nepružanja usluga ili dijela usluga koje je klijent platio. ST nije odgovoran u slučaju nemogućnosti izvršenja usluge zbog vandrednih situacija u zemlji klijenta ili zemlji u kojoj se pruža usluga (rat, neredi, štrajkovi, teroristički napadi, prirodne katastrofe, službene intervencije vlasti itd.). ST ima pravo da otkaže uslugu isključivo u slučaju nepredvidive situacije na koju agencija ne može uticati (zemljotres, poplave, zatvaranje granica itd.). U tom slučaju, klijentima vraćamo cjelokupan iznos novca koji su platili za turu.

ZAŠTITA PODATAKA

Ukoliko se pretplatite na naš newsletter, ST bi vam povremeno želio poslati informacije o našim proizvodima, uslugama i destinacijama. ST će informacije koje ste ovim putem naveli koristiti kako bi sa vama bili u kontaktu u pružili vam nove informacije. Molimo vas da nas obavijestite ukoliko želite ove informacije time što ćete se pretplatiti na naš newsletter.

CIJENE TURA

Naše cijene u većini slučajeva uključuju privatne vodiče i ulaznice. Na pojedinim turama su uključeni hrana i piće. Piće i ostale potrepštine koje nisu navedene u ponudi nisu uključene.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

ST se zalaže za zaštitu vaše privatnosti. Ovlašćeni zaposleni u kompaniji koriste informacije prikupljene od kupaca isključivo u svrhu obavljanja tura. Stalno kontrolišemo naše sisteme i podatke kako bismo osigurali najbolju moguću uslugu našim klijentima.

ZAKLJUČNE ODREDBE

Sve cijene Sprint Group d.o.o. programa uključuju porez na dodatu vrijednost. Rezervacijom ture svaki korisnik daje Sprint Group d.o.o. dozvolu da koristi fotografije i video snimke napravljene na putovanju (fotografije i video snimci mogu prikazati svakog korisnika) u promotivne i komercijalne svrhe.
Sprint Group d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za ponašanje putnika i štetu koju bi putnici prourokovali tokom putovanja. U slučaju spora između Sprint Group d.o.o. i klijenta, sudska procedura je u nadležnosti suda u Podgorici (Crna Gora).

Kolačići i IP adrese

Kolačići su dijelovi informacija koje web lokacija prenosi na uređaj posjetioca radi čuvanja podataka. Skoro svi sajtovi na internetu koriste kolačiće. Mi koristimo kolačiće kako bismo vam rekli kako i kada koristite naše web stranice. To nam pomaže da saznamo koje su najpopularnije i najmanje popularne funkcije našeg sajta što nam omogućava da sajt poboljšamo i prikažemo vam informacije koje su vama najrelevantnije. ST će pružiti zbirne i anonimne podatke oglašivačima, našim partnerima i ostalim trećim stranama. ST takođe može prikupljati IP adrese onih koji pretražuju naše stranice. Opet, ovo je samo još jedan način razumijevanja načina na koji se naše stranice koriste kako bismo ih poboljšali.
Kolačić prikupljen tokom vaše posjete sajtu možemo koristiti za oglašavanje vama relevantne ponude dok ste na sajtovima poput društvenih medija, Google pretraživača i sajtova koji pripadaju Google-ovoj mreži za oglašavanje. Prikazivanje ovih oglasa možete isključiti promjenom postavki na vašim nalozima na društvenim medijima i Google pretraživaču. Možete isključiti korištenje Google kolačića tako što ćete posjetiti Google stranicu za isključivanje reklamnih poruka. Takođe, možete isključiti mogućnost korišćenja kolačića od strane trećih strana posjetom stranice za isključivanje iz Google-ove mreže oglašavanja.