General

Ako želite istražiti južnu crnogorsku obalu sa spektakularnom pješčanom plažom u Ulcinju, svakako idite na ovu turu.

Polazak je iz Kotora. Naša prva stanica na putu za Ulcinj biće na Svetom Stefanu za fotografisanje bisera crnogorskog primorja.

Izlet se nastavlja do Ulcinja, najjužnijeg grada na crnogorskom primorju. Stari grad Ulcinj nalazi se na stjenovitoj visoravni koja djelimično visi nad morem. Okružen “kiklopskim zidovima”, dostupan je i sa sjeveroistoka i iz zaliva. Tokom šetnje kroz uske ulice osjetićete uticaje Orijenta. I danas su domovi stanovnika, uglavnom muslimana, skriveni od izgleda prolaznika iza njihovih visokih zidova. Trg robova još uvek privlači pažnju gostiju, nekada mesto gde su pirati donosili i prodavali svoje robove. Tu je i muzej gradova koji se nalazi u crkvi-džamiji, pravoslavnoj crkvi koja je pretvorena u džamiju za vreme turske okupacije.

Nakon obilaska starog grada Ulcinja, otići ćemo na Veliku plažu, dugu osam milja od fine pješčane plaže. Plaže su dosta vjetrovite svakog popodneva u ljeto, što ga čini idealnom destinacijom za ljubitelje kite-surfinga. Slobodno vrijeme za različite aktivnosti, kao što su kite-surfing, jahanje konja itd. Pauza za ručak tokom koje ćete imati priliku da uživate u izvanrednim jelima, posebno ribi.

  • Plan programa:

– Polazak iz Kotora, usputno zaustavljanje za fotografisanje na Svetom Stefanu
– Dolazak u Ulcinj. Obilazak starog grada Ulcinja.
– Slobodno vrijeme na Velikoj plaži (kitesurfing opciono). Ručak
– Povratak u Kotor
– Dolazak u Kotor

Obavezno: Potrebno je najmanje 3 osobe za rezervaciju. Ako ste solo putnik ili grupa manje od 3., molimo pošaljite nam upit za cijenu. Djeca između 00-05 besplatno. Naplaćujemo nižu cijenu za djecu uzrasta 06-12.
Trajanje: 13 h.
Vodič: Podrazumijevani jezik ture je engleski, ali ako vam je potrebno #SprintTravel može omogućiti vodiča i na drugim jezicima (predmet raspoloživosti).
Uključeno u cijenu: Prevoz prema programu, Takse, Licencirani vodič (engleski), 1 x ručak.
Nije uključeno u cijenu: Dodatne usluge, Lični troškovi.

Rezervišite

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This tour is repeated every week on multiple days.

Today
Selected
Available
Unavailable

Ulcinj

UlcinjUlcinj – prvi veliki grad na Jadranu nakon prolaska kroz Otrantska vrata. Priroda je bila veoma darežljiva prema ovom dijelu jadranske obale, sastavivši na svojstven način koloritan mozaik kontrasta i posebne privlačnosti. Priroda kao da je odavno proučila raznolikost prohtjeva i želja savremenog čovjeka za dodir i druženje s njom, netaknutom i zdravom, poklonila je OPŠIRNIJE

Kotor

Kotor  Kotor je jedan od glavnih turističkih destinacija u Crnoj Gori, grad lavirint – na listi zaštite svjetske kulturne baštine. Uspon stepenicama do njegove tvrđave San Đovani pruža pogled na barokna i renesansna zdanja, kule, muzeje i crkve. Sunce ovdje zalazi ranije, a čaroliju u Bokokotrskom zalivu budi noć. Iako bez pješčanih plaža, gradu pod OPŠIRNIJE

We are sorry, there are no reviews yet for this ture.