24/7 Kontakt centar +382 67 660 832

Sivota

Sivota predstavlja prelijepu, gotovo neiskvarenu prirodnu destinaciju u Grčkoj, kakve je sve teže naći. Sivota je malo mjesto na obali Epirske prefekture, na putu za Pargu, iz pravca glavnog grada Igumenice. Centar Sivote nalazi se u mirnoj priobalnoj oblasti, gde možete da uživate u pogledu na dva ostrvca u seoskom zalivu, ili na Krf i Paksos.

Nijedna plaža u Sivoti neće Vas razočarati, jer romantična atmosfera, plitka i čista voda čine znake raspoznavanja ovog mesta. Do ostrva i plaža moguće je doći i čamcem. Jedna od poznatijih plaža je Bijela vraka, a nalazi se nadomak Sivote. Plaža nije organizovana, pa turisti moraju sami da se snalaze za hranu i piće koje žele na njoj konzumirati u toku dana. Ipak, najinteresantnija je činjenica da se do ove plaže stiže morem, ali ne brodom, već pješke! Uzana staza od belog peska povezuje kopno s ovom predivnom plažom, a dubina mora u ovom pojasu ne prelazi visinu kolena.

Ukoliko ste ljubitelj noćnog života, ovdje možete naći kafiće i gostoljubivost u lokalnim barovima. Sivotu okružuju ostrvca Mavro Oros, Sv. Nikola i Bela Vraka, koja možete posjetiti čamcem. Još neke od plaža za plivanje su: Zavia, Pisina, Zeri, Galikos Molos, Mikros Paradisos ili Megali Amos.