24/7 Kontakt centar +382 67 660 832

Malta

Malta je mala i gusto naseljena ostvrska zemlja koju sačinjava arhipelag u Sredozemnom moru. Arhipelag čine tri ostrva: Malta, Gozo i Komino i zauzimaju ukupnu površinu od oko 316 kvadratnih kilometara. Nalazi se južno od Sicilije, istočno od Tunisa i severno od Libije. Glavni grad ostrva Malta je Valeta.  Zahvaljujući povoljnim prirodnim uslovima, kulturnom nasljeđu Malta je na karti svijeta označena kao zemlja razvijenog turizma.

Duboko plavo more u kontrastu sa obalom zlatno žute boje, praistorijski hramovi, skrivene uvale, litice sa kojih se pružaju pogledi na pučinu koji zaustavljaju dah – to je Malta.

Šarmiraće vas marina i šarolika arhitektura nastala kao rezultat različitih stilova, a na kraju jedan sklad i harmonija u kojoj ćete uživati svakog dana.

Malta je za ronioce evropska destinacija broj jedan, što ide u prilog cinjenici da je more apsolutno fantastično.

Obiđite najznačajnije lokalitete, crkvu Mosta Dome (treća po veličini kupola u Evropi), Ta`Qali – zanatsko selo, Mdina – šetnja kroz grad tišine, utvrđenje Rabat, Blue Grotto – plavu pećinu ili obiđete slikovito ribarsko selo Marsaxlokk…  Izlet do susjednog ostrva Gozo i grada Viktorije, odlična je prilika da, na putu do mesta Cirkewa, upoznate Maltu.