24/7 Kontakt centar +382 67 660 832

Majorka

Majorka je svima znana kao jedna od najpoznatijih turističkih destinacije Evrope, ali isto tako i kao najljepše ostrvo, čemu doprinose raznovrsnost pejzaža, kulturno-istorijsko nasljeđe, gostoprimstvo domaćina i poznata majorkanska kuhinja.

Majorka, kao deo arhipelaga Balearskih ostrva, nalazi se u Sredozemnom moru i najveće je ostrvo u Španiji. Skoro 40 posto površine ovog ostrva je nenastanjeno i taj prostor cine tri nacionalna parka: Albufera, Dragonera i Mondrago.

Administrativni centar Majorke i Baleara je grad Palma sa oko 320.000 stanovnika, pravo mondensko mesto, sa velikim brojem luksuznih hotela, vila i ekskluzivnih mjesta za zabavu. Smješten u prelijepom zalivu, grad je poznat po zadivljujućem zalasku sunca i vizuri katedrale iz XIII vijeka. Uživajte u panorami gotičke katedrale La Seu, prođite najznačajnijim dijelovima grada. Obiđite i Valjdemosu, a zatim u mjesto i luku Soljer. Veliki broj jahti usidrenih u marinama širom obale navešce vas na zaključak da je ovo omiljena destinacija trendsetera – Majorka svojom ponudom može zadovoljiti najsofisticiranije ukuse i potrebe.