24/7 Kontakt centar +382 67 660 832

Kosta Dorada

Oblast koja se prostire južno od Barselone u dužini od 216 km sa pravom nosi svoje ime – Kosta Dorada (katalonski Costa Daurada) tj. „Zlatna obala“. Odlikuju je duge pješčane plaže koje pokivaju oko 800 hektara obale, kristalno čisto more, Katalonske planine koje se prostiru duž obale, divni pejzaži i brojni kulturno-istorijski spomenici koji svjedoče o brojnim civilizacijama koje su boravile na ovim prostorima.

Najpoznatije ljetovalište Salou, gotovo spojen sa obližnjim letovalištima Kambrils i La Pineda, predstavlja centar ove regije. Poseduje 14 km prostranih plaža od koji 34 imaju priznanje za kvalitet vode – Plavu zastavu.
Katalonske planine, koje se pružaju paralelno sa obalom, štite primorje od provale hladnih vazdušnih masa, te se tako ova oblast odlikuje prijatnom mediteranskom klimom, pogodnom za boravak tokom cijele godine. Pitomi pejzaži ispunjeni šumama, maslinjacima, vinogradima, pitoresknim gradovima sa značajnim kulturno-istorijskim vrijednostima i kristalno čisto more, razlog su što ovu regiju godišnje posjeti preko 3 miliona turista.