24/7 Kontakt centar +382 67 660 832

Kemer

Kemer, jedno od najluksuznijih ljetovališta na turskoj obali, nalazi se na udaljenosti od 42 km od Antalije, na putu Antalija-Fenike. Do 60-ih godina se do Kemera moglo stići samo brodom, bio je tiho ruralno ribarsko selo a danas je renomirano ljetovalište. U Kemeru se nalazi prekrasna plaža koja sa ponosom nosi „Plavu zastavu“. Poznat je po svojim dugim šljunkovitim plažama, izutno pogodnoj klimi, luksuznim hotelima holiday tipa, obiljem borove šume i ostalog mediteranskog rastinja. Jedna od znamenitosti ovog kraja jeste stari grad Phaselis, udaljen oko 15 km od Kemera, čiji je jedan dio urušen i nalazi se ispod mora.

Zbog neposredne blizine planine, klima je znatno prijatnija i svježija. Zimske temperature su oko 10°C, a ljetnje prosječne oko 28°C i predstavlja idealno mjesto za ribolov, plovidbe brodićima, šoping i savršen odmor.

Ono što bi svakako trebalo posjetiti jeste Demre Mira Kekova, gradić u kome po legendi radio i živeo sv. Nikola, a danas se na tom mjestu nalazi muzej sagrađen na zidinama nekadašnje crkve sv. Nikola.  Tokom ljetnjih mjeseci održava se karneval muzike i šarenih kostima, lokalnih i internacionalnih izvođača, trke jahti, karneval pomorandži.