24/7 Kontakt centar +382 67 660 832

Egipat

Šta kažete da ljeto 2019. provedete na tlu gde je nastala jedna od najstarijih civilizacija na svijetu? Da, Egipat ili zemlju faraona često nazivaju i zemljom sa bezbroj lica. To je iz razloga što je bogata prelijepim pješčanim plažama, kao i florom i faunom. Ovo je samo djelić što Egipat ljetovanje nudi, a mi ćemo se potruditi da vam putovanje u ovu prelijepu zemlju ostane u dugom i lijepom sjećanju.

Hurgada, najpoznatije ljetovalište na Crvenom moru, nalazi se 475 km južno od Kaira. Nekada ribarsko selo, počinje da se razvija sedamdesetih godina i danas predstavlja jedno od najznačajnijih modernih ljetovališta Crvenog mora. Grad ima oko 250.000 stanovnika a sastoji se iz tri dijela: El Dahar (stari centar – arapski deo koji je zadržao orijentalni duh), Sakkala noviji centar i El Memsha (moderan turistički dio sa dugim šetalištem). Na obali Hurgade, dugoj 45 km, sagrađeno je više od 250 smještajnih kapaciteta raznih kategorija, a u široj zoni od 70 km nikla su i nova ljetovališta El Gouna, Makadi Bay, Sahl Hasheesh i Soma Bay.

Primamljivo, najtoplije more na svetu sa bijelim pješčanim plažama, mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prekrasnim podvodnim svijetom, noćna zabava u svjetski poznatim klubovima, restoranima, kafićima i barovima sa trbušnim plesom, kupovina suvenira i začina u orijentalnim bazarima, šetnja po Memši, mogućnost izleta u Luxor, Kairo, Krstarenje Nilom, snorkling na Rajsko ostrvo ili safari u Sahari, prednost  su odmora u brojnim hotelima u Hurgadi.