24/7 Kontakt centar +382 67 660 832

Dubai

Sve ono što se prije oko dvije decenije moglo vidjeti u seriji naučne fantastike “Poslije 2000-te” nalazi se sada u Dubaiju! Dubai je grad najmodernijih arhitektonskih dostignuća, najluksuznijih hotela, ogromnih šoping centara, bezbroj animacija za odrasle i djecu (zatvoreni ski centar, vodeni parkovi, karting staze, golf tereni, luksuzni noćni klubovi…).

Dubai je najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata i bez sumnje se može reći da je jedna od najposjećenijih destinacija svijeta. Nalazi se na jugoistoku Presijskog zaliva.

Prelijepe plaže, luksuzni hoteli, impresivna arhitektonska rješenja poput Burdž Al Araba, Burdž Kalife, palminog ostrva i mnogih drugih oduzeće vam dah i putovanje u Dubai učiniti nezaboravnim. Jedna od najposjećenijih atrakcija u Dubaiju je pustinjski safari. Plaže su veoma posećene, a najpoznatija je Jumeirah Beach Park, koja očarava svojim bijelim pijeskom i tirkizno plavom bojom. Dubai je idealna destinacija za one koji žele da uživaju u ljetu i kada prođu ljetnji mjeseci.