24/7 Kontakt centar +382 67 660 832

Asprovalta

Asprovalta je kombinacija svega što može interesovati svakog pojetioca: zlatne plaže, kristalno čisto more, planina, jezero, bogato zelenilo, magičan pogled i mnoga arheološka i istorijska nalazišta.

Asprovalta je od Soluna udaljena oko 70 km, na putu za Kavalu, a blizina Svete Gore čini je još atraktivnijom i popularnijom.  Plaža popularnog ljetovališta Asprovalta veoma je prostrana, duga je oko 3 km, a široka oko 200 m.

Naziv Asprovalta, koji se prevodi kao Bijela dolina, dobila je zbog bjeličastog pijeska kojim je plaža prekrivena, u kombinaciji sa šljunkom pri ulasku u more. More Asprovalte je normalne dubine, izuzetno čisto i bistro, zbog čega je ova plaža nosilac Plave zastavice.

Asprovaltase nalazi na 4 km udaljenosti od Stavrosa, dok je mjesto Nea Vrasna u nastavku Asprovalte. Pripada opštini Svetog Ðorda i oblasti Soluna. Jedno je od najljepših i najpoznatijih ljetovališta sjeverne Grčke. Obala ovog modernog i atraktivnog turističkog gradića godinama je nagrađivana plavom zastavom Evropske Unije.